Vyzkoušíte si a naučíte se, jak vyrobit čerstvý sýr, tvaroh, žervé, acidofilní mléko, acidofilní pastu a máslo. Předevąím z kravského mléka, kozího mléka máme zatím omezené zdroje.
O své sýrařské zkuąenosti se s Vámi rozdělí pan Petr Kurka z Frýdlantu (držitel ocenění Vévoda sýrů z loňských Slavností sýra) a Hanka Maturová z Malé kozí farmy v Chuchelně.
Kdy: od pátku 20. července od 18 hodin do neděle 22. července
Kde: Ozdravovna Radostín ( www.ozdravovnaradostin.cz )
Náklady na kurz hradí Evropský sociální fond a MŽP, účastníci si zaplatí ubytování a stravu - celkem 560 Kč.
Přihlásit se můžete na mé adrese, nebo na telefonu níže. Prosím, uveďte Váą e-mail, telefon a zda budete moci dovézt vlastní mléko a přibližné množství. Neváhejte dlouho, počet lidí je omezen na 12-15, aby si vąichni mohli vąe sami vyzkouąet.
Přijeďte s radostí do Radostína, těąíme se na Vás.
Srdečně zdraví
Martina Filipová
--
Poradenské centrum pro venkov - PRVO Turnov
PRVO - Program Rozvoje Venkovských Oblastí
Skálova 466 (Domov mládeže a sídlo Kulturního centra)
511 01 Turnov
tel.: 774 678 023
www.prvo.cz